Saturday, August 21, 2010

Hari Yang Mencabar ..

ari ini adalah ari yang amat mencabar bagiku .. kesakitan yang belum pulih sepenuhnya .. kugagahi kaki melangkah ke tempat kerja walaupun agak lewat masuk .. mmm .. apa nak buat .. terpaksa menumpang kereta pakcik .. dah tuh pacek lak lambat turun kerja .. da la baju tudung lum iron .. gara-gara blackout kul 5 lebih .. 
hampir kul 7.30 pagi baru la nampak pakcik lalu depan rumah .. dan aku pun menyusul beliau .. sibaek da meces bos aku yang aku akan datang lewat ke tempat kerja .. dan sibaek bos ku nie paam akan keadaan kesihatan aku yang belum pulih lagi sepenuhnya .. 
akhirnya kereta pakcik pom bergerak menuju ke destinasi .. setelah menghantar kakaknya yang bekerja di klinik mansur .. aku meminta pakcik antar aku ke kampung lama .. ingat nak pi ari ahad .. tuh pom lau larat kaki nie nak melangkah .. tapi terpaksa la pi ari nie coz nak tumpang iron baju ngan tudung kat umah abang di samping tuh nak hantar buah-buahan kepada abang dan kakak yang mak pesan .. 
sesampainya di kampung lama .. atiku terasa gembira dan bersyukur ke hadratNYA kerna ku masih sempat menatap kampung lamaku .. kampung yang banyak mengajarku erti kehidupan .. kampung di mana ku dibesarkan dan didedahkan dengan kepelbagaian hidup manusia dalam kelompok masyarakat ..
setelah selesai segala urusan .. hampir kul 8.45 pagi aku pom gerak ke tempat kerja dengan menaiki bas .. mmm .. lama tak naek bas area situ sampaikan aku tak berapa ingat berapa tambang .. huhu .. dan alhamdulillah .. akhirnya ku sampai jua ke destinasi .. 

No comments:

Dunia Maya℠₠